nsw-npfos1y8-7w5-pgvz3xzn0cbpqjr0u0chtzay-v881pyanhn4aqmqxircl-oq01k7l0z9wkb6-ca4pd5th8s-er42qo4qjpnl7xc6m6cfbs8fvnfwsuxhms7ou8pqdzz
top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGraancirkel Oploo

Organisatie Alternatieve 4-daagse overladen met lof

De organisatie van de Alternatieve 4-daagse van Oploo, die werd gehouden van 20 tot en met 23 juli, werd door de deelnemers volop geprezen voor de mooie routes, de goedgekozen pauzeplaatsen en het warme onthaal op de ‘Via GladiOploo’. Luid was de roep om herhaling van het kleinschalige wandelevenement in 2022.
De wandeldagen vonden plaatst onder vrijwel ideale weersomstandigheden, met elke dag een stralende zon tegen de blauwe hemel. Ongeacht of men had gekozen voor een afstand van 10, 20 of 30 km, kregen de wandelaars dagelijks verrassende routes voorgeschoteld door de groene omgeving van Oploo en zijn buurtdorpen. De initiatiefnemers, die alle routes vooraf uitvoerig hadden getest, maakten daarbij dankbaar gebruik van het Brabantse netwerk van wandelknooppunten. Voor veel wandelaars, onder wie veel ervaren deelnemers van de 4-Daagse van Nijmegen, was het wel opletten geblazen!

Onderweg zorgden wandelaars voor een gemoedelijke sfeer. Gezelligheid troef was het ook op de pauzeplaatsen bij de gastvrije horeca en bij boerderij-stops, waar vrijwilligers van de organisatie koffie en thee serveerden.


Coronaproof Om de wandelingen ‘coronaproof’ te kunnen houden, had de organisatie een limiet van maximaal 150 deelnemers gesteld en bloktijden ingesteld voor de verschillende afstanden. Was het aantal inschrijvingen onbeperkt geweest, dan had er dagelijks zeker het dubbele aantal wandelaars van start gegaan bij begin- en eindpunt Ons Moe.


De organisatie bedankt alle vrijwilligers, de horecabedrijven en de agrariërs waar een stand mocht worden ingericht. Of er in 2022 een vervolg komt van deze 4-daagse, dat moet een evaluatie later dit jaar uitwijzen. Foto’s die tijdens de 4-daagse zijn gemaakt, worden binnenkort gepubliceerd op de website van de stichting Graancirkel.141 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page